Σε μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά για την πόλη και τον πολιτισμό της, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θεσσαλικού Θεάτρου σήμερα, το απόγευμα της Κυριακής στο θέατρο του “Mύλου – Κώστας Τσιάνος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, κ. Φώτης Τζατζάκης, ο γνωστός Λαρισαίος σκηνοθέτης, κ. Κώστας Τσιάνος και πλήθος καλλιτεχνικών συντελεστών και εργαζομένων του Θεάτρου.

Ο κ. Τζατζάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι” στην πορεία και την πρόοδο του Θεάτρου και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Λαρισαίων και το Δ.Σ. για τον ζήλο που επιδεικνύουν στη συμμετοχή και ενημέρωση για τα καλλιτεχνικά δρώμενα, με γνώμονα το καλό της τέχνης και του πολιτισμού, του εργαζομένους και τους συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων, καθώς και όλους όσους προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν στην πορεία του Θεάτρου ώστε «να έχουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο η πόλη αγκαλιάζει».

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων με τη σειρά του σημείωσε πως «αυτή η συνάντηση, εκτός από συμβολική, ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς, είναι και μια συνάντηση ανθρώπων οι οποίοι αγαπούν το Θεσσαλικό Θέατρο. Εμείς έχουμε σαν προτεραιότητα την εξωστρέφεια της πόλης και αναπόφευκτα του Θεσσαλικού Θεάτρου. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πολύ δημιουργική διαλειτουργικότητα μεταξύ όλων των δομών του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού, ώστε να υπάρχει μια ενιαία εκπροσώπηση προς τα έξω, διατηρώντας ταυτόχρονα το κάθε πρόσωπο και η κάθε δομή την αυτονομία τους».

Τόνισε στη συνέχεια την αναγκαιότητα της συνέργειας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, με κοινές δράσεις και σχεδιασμούς και κυρίως με ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης. «Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια. Η εξωστρέφεια ήταν κάτι το αδιαμφισβήτητο. Εμείς είμαστε εδώ για να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Όταν, στο τέλος της θητείας μας, θα έχουμε κάνει κάτι παραπάνω, αυτό θα είναι τεράστια επιτυχία για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε το Θεσσαλικό θέατρο ακόμα πιο γνωστό έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Σε μια σχέση ισοτιμίας μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Πάντα γνώμονάς μας είναι το καλό της πόλης και του Θεσσαλικού Θεάτρου», ανέφερε καταληκτικά, δίνοντας τις ευχές του για καλή και δημιουργική, νέα χρονιά.

Το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ένα φωτογραφικό λεύκωμα του Γ. Ζιάκα για την πορεία του Θεσσαλικού Θεάτρου ανά τα χρόνια λειτουργίας του.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω