Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/2 με εξαιρετική επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “ο Πύρρος”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού και την κοπή της Βασιλόπιτας. Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ο πρόεδρος Οδυσσέας Μπόρος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ονοματοθεσία “πλατείας Βορείου Ηπείρου” που με πρωτοβουλία του ως δημοτικός σύμβουλος έχει δρομολογηθεί. Η Πλατεία θα λειτουργήσει ως χώρος παραγωγής πολιτισμού, ως κυψέλη δημιουργίας αλλά και θα ενισχύσει τους δεσμούς τόσο μεταξύ των Βορειοηπειρωτών της Λάρισας αλλά κυρίως με τους ανθρώπους που παραμένουν στα πατρογονικά χώματα.

Επιπλέον, ο κ. Μπόρος αναφέρθηκε στην κοινωνική δράση του Συνδέσμου για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας, τόσο υλικά όσο και με ανθρώπινη παρουσία και βοήθεια, επιστρέφοντας στους συμπολίτες μας ένα μικρό μέρος από την βοήθεια και την συμπαράσταση που έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, ο «Πύρρος» συγκέντρωσε ένα χρηματικό ποσό που παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, και ο οποίος όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πύρρος είναι ο μόνος Σύλλογος που συνέδραμε έμπρακτα στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους Δημάρχους Δρόπολης και Φοινίκης και του Δημάρχου Αγιάς κ. Γκουντάρα, και με βοήθεια πολλών συμπατριωτών και συμπολιτών μας συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες από τρόφιμα και ρούχα που τα στείλαμε σε συμπατριώτες μας στην Βόρειο Ήπειρο που τα είχαν απόλυτη ανάγκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές Λάρισας κος Χ. Καπετάνος, κος Χ. Κέλλας, η κα Ε.Λιακούλη και οι Δήμαρχοι Φοινίκης κ. Τσιάκουλι, Λάρισας κ.Μαμάκος και Αγιάς κ. Γκουντάρας. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η γνωστή συγγραφέας – ποιήτρια κα Ντίνα Μήλου κος Β.Παππας για το λογοτεχνικό της έργο. Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι πρωίας με γλέντι – χορό και διασκέδαση. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης για τα πολλά και πλούσια δώρα που προσέφεραν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω