Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Λάρισας Αγίου  Αχιλλίου, διοργανώνοντας  σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αφιερωματική εκδήλωση με θέμα: «Των Ελλήνων οι πατρίδες»:  Ανατολική Θράκη – Ανατολική Ρωμυλία – Πόντος – Μικρά Ασία – Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.  

Η  εκδήλωση  διοργανώνεται στο γενικότερο  πλαίσιο  μιας ημέρας μνήμης για τις αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων,  με τη συνεργασία  του Δήμου Λαρισαίων,  τη συμμετοχή  20 σχολικών μονάδων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σκοπός της αφιερωματικής εκδήλωσης  είναι οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την εποπτεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους, να παρουσιάσουν δημιουργίες τους, ως αφιέρωμα μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες και να αποδώσουν τιμή στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των παρακάτω σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας:

2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

3ο Γυμνάσιο Λάρισας

Γυμνάσιο και  Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας

7ο Γυμνάσιο Λάρισας

12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

12ο Γυμνάσιο Λάρισας

Γυμνάσιο Γιάννουλης

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

10ο Γυμνάσιο Λάρισας

8ο Γυμνάσιο Λάρισας

2ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων

1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

 14ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Βερδικούσας

1ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων

13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

Οι σχολικές μονάδες  θα παρουσιάσουν  δημιουργίες και έργα των μαθητών και μαθητριών τους που άπτονται του θέματος «Των Ελλήνων οι πατρίδες»: Ανατολική Θράκη – Ανατολική Ρωμυλία – Πόντος – Μικρά Ασία – Κωνσταντινούπολη, και είναι  Παραδοσιακοί Χοροί, Χορωδίες, Μουσικά Συγκροτήματα, Θεατρικές Αφηγήσεις – Μονόλογοι, Αφίσες – κολάζ δημιουργώντας το δικό τους αφιέρωμα.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση πολιτισμού στοχεύει στην  επαφή των μαθητών και μαθητριών με τις ρίζες και τις παραδόσεις των προγόνων τους, στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ομάδων των σχολείων που συμμετέχουν, στην  εμπλοκή και συνεργασία μαθητών και μαθητριών με κοινή καταγωγή, στην  ενίσχυση της συλλογικής ταυτότητας και τέλος στη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στα τοπικά δρώμενα και συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου.

Για τον προγραμματισμό και τη διοργάνωση της συγκεκριμένης αφιερωματικής εκδήλωσης, υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη η στήριξη και βοήθεια της  Ιεράς Μητρόπολης  Λαρίσης και Τυρνάβου.  Ταυτόχρονα,  αξιοσημείωτη ήταν η συνεργασία των στελεχών της ΔΔΕ Λάρισας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους υπεύθυνους του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω