Την ακμή αλλά και την παρακμή, τις χαρές αλλά και την τραγωδία του μικρασιατικού ελληνισμού παρουσίασαν οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας σε δυο εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν, μία για τους μαθητές και μία για τους γονείς, κηδεμόνες και τους πολίτες της Λάρισας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο προσφυγικός ελληνισμός μέσα από τις λογοτεχνικές σελίδες».

Οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό της άνθισης του μικρασιατικού ελληνισμού και την πορεία προς την καταστροφή μέσα από ποικίλα αποσπάσματα έργων Ελλήνων λογοτεχνών, διανθισμένα από οπτικοακουστικό υλικό αυτοπτών μαρτύρων της ζωής στη γη της Ιωνίας πριν την καταστροφή αλλά και κατά τη διάρκειά της. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία του σχολείου, ενώ συγκίνηση προκάλεσαν και δραματοποιήσεις στιγμών των Μικρασιατών στους τόπους της προσφυγιάς τους.

Την ευθύνη υλοποίησης της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες: Ζησοπούλου Αικ., Σταυροθεόδωρου Αικ., Τασιούλη Μ., Τερζούδη Θ., Τουρναβίτη Β. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αν. διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ν. Ζέρβας και πολλοί γονείς, κηδεμόνες και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω