Όταν έχεις μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις μπορείς να μεγαλουργήσεις. Αυτό τουλάχιστον μας απέδειξε η κυρία Κωνσταντίνα Μίχα που τα τελευταία 18 χρόνια διατηρεί με το σύζυγό της το παραδοσιακό καφενείο – ουζερί «Οι γραμμές» στη συνοικία της Νεράιδας στη Λάρισα.

Μία οικογενειακή επιχείρηση που σίγουρα διαφέρει από τις υπόλοιπες, αφού η ίδια πήρε τη πρωτοβουλία να «στολίσει» όλα τα τραπέζια και τα σκαμπό με ζωγραφιές, δίνοντας την ευκαιρία στους θαμώνες του μαγαζιού να απολαμβάνουν κάπως διαφορετικά τον καφέ και το τσίπουρό τους.

«Το είχα από μικρή σα χόμπι. Τα εικαστικά ήταν το μάθημα που έπαιρνα άριστα. Κάπως έτσι και θέλοντας να κάνω μια μικρή «ανακαίνιση» στο μαγαζί είπα να αρχίσω το βάψιμο των τραπεζιών, με εικόνες που μου έρχονταν στο μυαλό. Ξεκίνησα πέρυσι το καλοκαίρι από το χωριό του άνδρα μου να σχεδιάζω πετρούλες και μετά ακολούθησε η ιδέα με τα τραπέζια» δήλωσε στο onlarissa.gr η κυρία Κωνσταντίνα.

Σε ερώτηση για το πού «ξετυλίγει» το ταλέντο της απάντησε: «Κάποια τραπέζια τα είχα μεταφέρει στο χωριό το καλοκαίρι, όταν κι άρχισα να τα ζωγραφίζω. Αλλά δουλεύω κυρίως στην κουζίνα -όσο προλαβαίνω- τις βραδινές ώρες με το κλείσιμο του μαγαζιού. Εκεί εξάλλου περνάω και τις περισσότερες ώρες αφού μαγειρεύω. Μου παίρνει 2-3 ημέρες για να ολοκληρώσω ένα έργο, με περίπου τρεις ώρες την ημέρα».

Επίσης, αν και οι περισσότεροι πελάτες δεν πίστευαν αρχικά σ’ε αυτό που αντίκριζαν και της έλεγαν πως έχει τοποθετήσει αυτοκόλλητα στα τραπέζια, η ίδια όπως μας είπε: «Τώρα καμαρώνουν». Μάλιστα, δύο πελάτες της έχουν ζητήσει δημιουργία της: «Σε έναν ζωγράφισα ένα τραπέζι και σε έναν άλλο ένα τραπέζι κι ένα δοχείο».

Σε όλη την προσπάθεια, βέβαια, δεν είναι μόνη της… «Ο εγγονός και η εγγονή μου κάθονται δίπλα μου πολλές φορές και με βοηθούν δειλά δειλά» συμπλήρωσε, ενώ η κόρη της στηρίζει την προσπάθειά της και θαυμάζει την επιμονή της.

Από ό,τι έχει ζωγραφίσει έως τώρα στο μαγαζί, το αγαπημένο της είναι οι τενεκέδες καθώς -όπως ανέφερε- «δένουν» όμορφα με τα λουλούδια, ενώ όταν βάψει όλα τα τραπέζια σχεδιάζει να ξεκινήσει και με τους τοίχους του μαγαζιού.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω