Η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου που διανύουμε αποτελεί την εποχή που τα χωριά κυριολεκτικά σφύζουν από ζωή. Οι αδειούχοι αυτών την ημερών εγκαταλείπουν την καθημερινή “τρέλα” της πόλης και εκδράμουν στα κατά τόπους χωριά που συνήθως αποτελούν την περιοχή καταγωγής τους, προκειμένου να χαλαρώσουν και να “φορτίσουν τις μπαταρίες” τους.

Ποιο είναι, όμως, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται σχεδόν όλοι όταν ακούνε τη λέξη “χωριό”; Μα φυσικά το φαγητό. Και όταν λέμε φαγητό εννοούμε το κρέας, κοντολογίς, τα ψητά…

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει βρεθεί κάποιος σε χωριό και να μην έχει δοκιμάσει ντόπια κρέατα όπως κεμπάπ, παϊδάκια, μπριζόλες και λοιπά παραδοσιακά εδέσματα που η γεύση τους μένει φυσικά αξέχαστη.

Στο νομό Λάρισας όλα τα χωριά διαθέτουν όμορφες ταβέρνες με εξαίσιο φαγητό, όμως κάποια φημίζονται λίγο παραπάνω για τα νόστιμα “κοψίδια” τους, και το onlarissa.gr τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει, προκειμένου την επόμενη φορά που θα θέλετε να γευτείτε ντόπιο παραδοσιακό κρέας να ξέρετε που να πάτε.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

Δασοχώρι Λάρισας

Το Δασοχώρι βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για να γευτείτε ντόπιο παραδοσιακό κρέας, καθώς η περιοχή φημίζεται για το νόστιμο κεμπάπ.

Αργυροπούλι Τυρνάβου

Το Αργυροπούλι απέχει 13 χιλιόμετρα από τον Τύρναβο και 29 από τη Λάρισα, και τα παραδοσιακά παϊδάκια της περιοχής δεν γίνεται να μη μείνουν αξέχαστα σε όσους επιλέξουν να τα γευτούν.

Βερδικούσια Ελασσόνας

Το ορεινό χωριό του δήμου Ελασσόνας αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για κεμπάπ και γενικά για νόστιμο κρέας σε μία από τις ταβέρνες στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο που δεσπόζει με την παρουσία του.

Αμπελάκια Τεμπών

Τα γραφικά Αμπελάκια σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα Τέμπη και 31 από τη Λάρισα, στους πρόποδες του Κισσάβου, θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω στο επίπεδο του φαγητού και των τοπικών εδεσμάτων που θα γευτείτε.

Μεταξοχώρι Αγιάς

Ακόμη ένα γραφικό χωριό σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, το Μεταξοχώρι Αγιάς ενδείκνυται για κοντινές εξορμήσεις, και τα παραδοσιακά παϊδάκια και όχι μόνο, που προσφέρουν οι ντόπιοι μένουν αξέχαστα σε κάθε εκδρομέα.

Γόννοι Τεμπών

Οι Γόννοι είναι ένα χωριό που όποιος το επισκεφθεί, δε γίνεται να μη φύγει ευχαριστημένος από την ποιότητα των τοπικών κρεάτων και εδεσμάτων που θα έχει δοκιμάσει. Μια όμορφη μεγάλη πλατεία με αρκετά καταστήματα εστίασης και καλή εξυπηρέτηση.

Αμπελώνας Λάρισας

Η κωμόπολη που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας ειδικεύεται στα νόστιμα κρέατα και οι ταβέρνες της περιοχής αποζημιώνουν τον “καλοφαγά” επισκέπτη σε κάθε περίπτωση.

Φαλάνη Λάρισας

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Λάρισα βρίσκεται η Φαλάνη. Η κωμόπολη φημίζεται για το πολύ νόστιμο πρόβειο κεμπάπ που φτιάχνεται στην περιοχή και οι ντόπιοι από τα γύρω χωριά έρχονται για να το δοκιμάσουν.

Ραψάνη Τεμπών

Η Ραψάνη, το πολύ όμορφο ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κάποιος πεντανόστιμα κρέατα σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής. Δροσιά, πράσινο και καλό φαγητό και κρασί. Τι άλλο να ζητήσει ένας επισκέπτης;

Καλλιπεύκη Τεμπών

H Καλλιπεύκη των Τεμπών που είναι χτισμένη στα 1054 μέτρα υψόμετρο, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βρεθούν στα…πολύ ορεινά και να ξεφύγουν από την ζέστη της πόλης, απολαμβάνοντας φυσικά τοπικά εδέσματα και παϊδάκια από τις ταβέρνες της περιοχής.

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω