«Η παρούσα δύσκολη συγκυρία με τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του μας φέρνει πάλι ενώπιον του διλήμματος των επιλογών μας σε εθνικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, για τις αξίες και τις αρχές που πρέπει να ακολουθήσουμε, τη στάση ζωής που οφείλουμε να τηρήσουμε, για να έλθει ένας κόσμος καλύτερος για τα παιδιά μας, και τις μελλούμενες γενιές. Και αναμφίβολα, ασφαλής οδοδείκτης πορείας είναι οι χριστιανικές αξίες και η ορθόδοξη παράδοσή μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συμμετείχε στον κατανυκτικό εσπερινό στα ερείπια της παλαιάς Βασιλικής, την προπαραμονή της εορτής, αλλά και στη λιτανεία των ιερών λειψάνων του Μυροβλύτη Αγίου στην πόλη της Λάρισας, παρουσία επτά ιεραρχών της ελλαδικής εκκλησίας, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και χιλιάδων πιστών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η εορτή του Αγίου Αχιλλίου υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, τις βαθιές και γερές ρίζες της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλία. Όταν, ακόμη, στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο χριστιανισμός έκανε τα πρώτα του βήματα σε καθεστώς νομιμότητας, αυτός ο μεγάλος πνευματικός διδάσκαλος, που διακρίθηκε στην Α´ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας, με τους λόγους και, προπάντων, με το παράδειγμά του, υπηρέτησε το μήνυμα του ευαγγελίου στον ιστορικό αυτό τόπο».

Τίποτα δεν είναι δεδομένο…

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωσή του ανέφερε, επίσης, ότι «δυστυχώς, ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει δύσκολες ημέρες. Μετά από την υπερδιετή δοκιμασία της πανδημίας του κορονοϊού, προέκυψε ο πόλεμος στην Ουκρανία, εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, στην Ουκρανία, και οι συνεπακόλουθες εκρήξεις των τιμών στην ενέργεια και σε άλλα αγαθά, με ορατή ακόμη και την απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης. Όλη αυτή η περίοδος, όπως και η μακροχρόνια για την Ελλάδα οικονομική κρίση που προηγήθηκε, αλλά και οι συνεχείς προκλήσεις που δεχόμεθα από τους ανιστόρητους εξ ανατολών γείτονες, μας επιβάλλουν να αντιληφθούμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η υπέρβαση όλων αυτών των εμποδίων απαιτεί σοβαρότητα, σχεδιασμό, συνέπεια και αποφασιστικότητα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω