Από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας γνωστοποιείται ότι από τη Δευτέρα 15 έως και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 θα πραγµατοποιηθεί στη Λάρισα η 6η Εβδοµάδα Αστρονοµίας.

Η Εβδοµάδα Αστρονοµίας είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων αστρονοµικού περιεχοµένου που διοργανώνεται από το Σχολείο Αστρονοµίας ΕΝΑΣΤΡΟΝ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία, στις οποίες συµµετέχουν κι άλλοι φορείς.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό της πόλης και κυρίως στα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήµη της αστρονοµίας, να τους προσφερθούν γνώσεις σχετικές µε τα ουράνια σώµατα και να θαυµάσουν τον Ήλιο µέσα από ειδικά τηλεσκόπια που θα στηθούν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, αλλά και της Σελήνης στην αστροβραδιά που θα πραγµατοποιηθεί στο Δηµοτικό Αστεροσκοπείο.

Οµιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιωµατικά εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους τα παρακολουθήσουν να µυηθούν στην υπέροχη επιστήµη της αστρονοµίας.

Επισηµαίνεται ότι για τη συµµετοχή των παιδιών στα βιωµατικά εργαστήρια, σύµφωνα µε το πρόγραµµα, θα πρέπει να γίνει εγγραφή µε αποστολή µηνύµατος στο info@enastron.org, αναγράφοντας µε σαφήνεια το εργαστήρι επιθυµίας. Λόγω του περιορισµένου αριθµού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των δράσεων

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω