Οι εκλογές πλησιάζουν όσο κι αν τις ξορκίζει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Το ερχόμενο Φθινόπωρο θα είναι γεμάτο πολιτικές συγκινήσεις, με τις κάλπες να στήνονται από το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Εύλογο οι ζυμώσεις να βρίσκονται στο ζενίθ αυτό το διάστημα, με τη… δεξιά πολυκατοικία να έχει στους διαδρόμους της, αρκετό παραπολιτικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, τουλάχιστον δύο πρώην υποψήφιοι με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, αναμένεται να φιγουράρουν στις εκλογικές λίστες άλλων κομμάτων.

Ο μέχρι και το 2019 υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αδαμούλης που εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από την κυβερνητική πολιτική, ασκώντας δριμύτατη κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό του – καλού του φίλου – Πάνου Παναγιωτόπουλου. Ο πρώην υπουργός επί Καραμανλή, ανακοίνωσε το νέο του κόμμα, τους «Γαλάζιους», στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Σάββας Τσιτουρίδης, Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Καραχάλιος.

Το ρεπορτάζ λέει πως ο κ. Αδαμούλης θα έχει εξέχουσα θέση στην ιεραρχία του κόμματος, που θα διεκδικήσει κι αυτό μία θέση στον… πολιτικό ήλιο της χώρας.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου τα πράγματα παραμένουν συγκεχυμένα σε ότι αφορά την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, εδώ όπου εκλέγει βουλευτή, τον ίδιο.

Η απώλεια του Θανάση Νασίκα που νωρίτερα όμως είχε σκληρή αντιπαράθεση με τον κ. Βελόπουλο για την επιλογή του τελευταίου να κρατήσει την έδρα της Λάρισας και να αφήσει τον αείμνηστο Τυρναβίτη εκτός βουλής, δημιούργησε ένα «κενό».

Έκτοτε, ακούστηκαν πλείστα ονόματα γνωστών Λαρισαίων, μεταξύ αυτών κι ένός πασίγνωστου Λαρισαίου επιστήμονα κι αυτοδιοικητικού από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που όμως διαψεύστηκε εσχάτως από τον ίδιο.

Τελευταία εξέλιξη, η φήμη πως ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, αναμένεται να είναι υποψήφιος με την «Ελληνική Λύση».

Ο Λαρισαίος δικηγόρος το τελευταίο διάστημα και μεσούσης της πανδημίας, έχει πρωτοστατήσει σε κινήματα κατά του εμβολιασμού, ενώ βρέθηκε ομιλητής και σε διαμαρτυρία έξω από τη Μητρόπολη Λάρισας, λόγω της απόφασης τότε του Μητροπολίτη, να γίνονται εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες.

Δεδομένου πάντως πως η Ελληνική Λύση δημοσκοπικά απολαμβάνει την ασφάλεια του 4+%, οι πιθανότητες εκλογής είναι διόλου ευκαταφρόνητες…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω