Στο πλαίσιο των δράσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Θεματική Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λάρισας διοργάνωσε απόψε, το βράδυ της Παρασκευής εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “Έμφυλη βία – Κοινωνικές Πρακτικές – Ενδοοικογενειακή βία – Γυναικοκτονία” και κεντρικοί ομιλητές της:

  • η κα Μαρία Γκασούκα, ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της πρωτοβουλίας κατά των γυναικοκτονιών και του δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών
  • και η κα Σοφία Βαγενά, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν:

  • η κα Ερμίνα Μαγαλιού, εκπαιδευτικός, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και μέλος θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Λάρισας
  • η κα Νικολέτα Μπουρνόβα, δικηγόρος Δ.Σ Λάρισας , μέλος θεματικής Φεμινιστικής Επιτροπής και Ισότητας φύλων ΣΎΡΙΖΑ -ΠΣ Λάρισας
  • και η κα Εύη Παπανίκα, υπεύθυνη θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Λάρισας.

Για ένα διαχρονικό πρόβλημα που έχει τις ρίζες του στην πατριαρχεία έκανε λόγο σε δηλώσεις της η κα Μαρία Γκασούκα τονίζοντας πως “η εκδήλωση πρέπει να αποτελέσει καλή πρακτική και για άλλες πολιτικές οργανώσεις”.

Από τη μεριά του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης επεσήμανε πως “ένα από τα βασικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δικαιοσύνη παντού. Δικαιοσύνη στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εργασία” εξηγώντας εν συνεχεία τους τρόπους με τους οποίους μπορεί “Να υπάρξει δικαιοσύνη στις οικογενειακές σχέσεις”.

Τέλος, την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της κα Μαριά Γκασούκα:

Δείτε βίντεο από το χαιρετισμό του κ. Βασίλη Κόκκαλη:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω