Έντονο προβληματισμό στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, καθώς και στον δικηγορικό κόσμο του Βόλου προκαλεί η απόπειρα εμπρησμού δικηγορικού γραφείου, που φέρεται να σημειώθηκε ξημερώματα Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Κωνσταντά.

Άγνωστοι φέρεται να είναι προς το παρόν οι δράστες της απόπειρας εμπρησμού, από την οποία υπέστη μικρές ζημιές η εξωτερική πόρτα του γραφείου, στο οποίο συστεγάζονται οι δικηγόροι κ.κ. Ι. Δασκαλόπουλος και Π. Σκαλίμης. Τα αίτια της εμπρηστικής επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν, χωρίς ευτυχώς επιτυχία, να βάλουν φωτιά στην εξωτερική πόρτα του γραφείου, αφού κατάφεραν να εισέλθουν στην οικοδομή, όπου αυτό στεγάζεται, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα μάλιστα και με την μαρτυρία του δικηγόρου κ. Π. Σκαλίμη, ο οποίος πρώτος αντιλήφθηκε την εμπρηστική επίθεση, το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Ευτυχώς η φωτιά έκαψε λίγο μόνο το προστατευτικό και το κάτω μέρος της πόρτας του γραφείου, χωρίς να επεκταθεί στο εσωτερικό του. Οι δύο δικηγόροι έκαναν σχετική καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, καθώς και αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο, ενώ σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Αμφότεροι ορκιστήκαμε να είμαστε πιστοί στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούμε στο Σύνταγμα και στους νόμους, που συμφωνούν με αυτό, να εκπληρώνουμε τα καθήκοντά μας έναντι των εντολέων μας ευσυνείδητα, να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας και να αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία.

Επιθέσεις και απόπειρες εκφοβισμού και φίμωσης δεν είναι ικανές, να μας αποτρέψουν από την μη προσήκουσα και με σεβασμό, τήρηση του όρκου μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η αναζήτηση της αλήθειας και του δικαίου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και από τους δύο μας, προς όφελος των εντολέων μας και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημά μας, μακριά από εκφοβισμούς και απειλές και έχουμε σκοπό να τιμήσουμε στο ακέραιο τον όρκο μας. Εξάλλου, καμία αήθης και δειλή επίθεση δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα στο σκοτάδι της νύχτας και της ανωνυμίας.

Άλλωστε, «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά».

The post Απόπειρα εμπρησμού δικηγορικού γραφείου στον Βόλο appeared first on AstraTV.

Περισσότερα Εδω