«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εγγυώνται την εθνική ασφάλεια και ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση, τόσο για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, όσο και κάθε εξωτερικής απειλής».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας της τελετής εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 1η Στρατιά, προσθέτοντας:

«Η κυβέρνησή μας έχει τηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές της υποσχέσεις για την φύλαξη των συνόρων και την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας. Χάρη στη διορατικότητα και αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που έπραξε το εθνικό του καθήκον, προχωρήσαμε από το 2019 μέχρι σήμερα, στην ενεργοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και τη θεαματική αύξηση των αμυντικών δαπανών».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνομίλησε με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, παρακολούθησε την επίδειξη οπλικών συστημάτων, συμμετέχοντας, μάλιστα και ο ίδιος στην προσομοίωση πιλοταρίσματος του μαχητικού ελικοπτέρου “Apache”, ενώ ενημερώθηκε και για τα νέα συστήματα επικοινωνίας μέσω οθόνης με φυλάκια σε όλη την Ελλάδα.

«Η περίοδος που διανύουμε, αποτελεί μια μαύρη σελίδα του σύγχρονου κόσμου, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και ανεξαρτησίας. Η πατρίδα μας, από την πρώτη στιγμή έχει λάβει ξεκάθαρη θέση, πράττοντας ακριβώς, αυτό που θα ήθελε να πράξουν και οι σύμμαχοί της, σε ανάλογη περίπτωση.

Στο σημερινό εύθραυστο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, δικαιώνονται απόλυτα, τόσο οι διπλωματικές, όσο και οι εξοπλιστικές κινήσεις της κυβέρνησής μας, μέσα από τις οποίες η χώρα μας καθίσταται βασικός πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης σε Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Εξερχόμενος από την 1η Στρατιά, είμαι πιο αισιόδοξος για το εις βάθος έργο, που επιτελείται στην ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων και βέβαια, ως πολίτης της χώρας αισθάνομαι υπερήφανος για το αξιόμαχο των Στελεχών τους και νιώθω πιο ασφαλής.

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται κάθε μέρα, ολοένα και πιο ισχυρή.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.

Ο Άγιος Γεώργιος να φυλάει τον Στρατό μας!», σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω