Σε γενική συνέλευση συνήλθαν σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας προκειμένου αποφασίσουν συνέχιση ή μη της αποχής τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Τρύφων Τσάτσαρο, η εισήγηση της γενικής συνέλευσης αφορά σε παράταση των κινητοποιήσεων έως και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, εισήγηση αντίστοιχη με εκείνη της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους «είναι η πέμπτη γενική συνέλευση από όταν ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις μας. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο των κινητοποιήσεών μας. Το νομοσχέδιο αναφορικά με τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα και στον κώδικα ποινικής δικονομίας, το οποίο είναι στο επίκεντρο της ατζέντας μας, κατατέθηκε την Παρασκευή και μένει να αξιολογηθεί. Είναι βέβαιο πως παραμένει μέγα ζητούμενο, στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, να υπάρξει απήχηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως το προσεχές διάστημα αναμένονται δύο επισκέψεις στο υπουργείο εργασίας και οικονομικών για τα θέματα που αφορούν τους δικηγόρους».

«Πρόταγμα στη φάση των κινητοποιήσεων είναι ζητήματα ευρύτερου νομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και τους όρους απονομής δικαιοσύνης, με την ποινική μεταχείριση πολιτών» κατέληξε σε δηλώσεις του.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Βασίλης Καραλούλης – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω