Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται στην πλατεία της Νίκαιας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ με συνδιοργανωτές το Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο «Θεόκλητος Φαρμακίδης», τον Όμιλο Γυναικών Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή Αλληλεγγύη», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, το ΚΑΠΗ Νίκαιας, το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας και την Τοπική Κοινότητα Νίκαιας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχιλλέας Χατζούλης τόνισε τα εξής: «Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες τους κατά τόπους συλλόγους και διάφορους φορείς. Η συνεργασία και η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» ήταν και παραμένει κυρίαρχη αντίληψη της δημοτικής αρχής γενικά και της Αντιδημαρχίας πολιτισμού ειδικότερα. Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνεργαστήκαμε απρόσκοπτα με όλες τις τοπικές κοινότητες και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο ικανοποιώντας τα αιτήματα τους για τον εορτασμό των αποκριών. Όλες οι αιτήσεις που κατέθεσαν, είτε οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων είτε οι σύλλογοι, έγιναν αποδεκτές χωρίς αποκλεισμούς. Σήμερα, παραμονές του εορτασμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα γιορτάσει σε όλα τα χωριά του με αποκριάτικη διάθεση και με αστείρευτο κέφι. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν μια χείρα βοηθείας για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Νίκαια έχει ως εξής:

-Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι με κλόουν, DJ κομφετί, face painting, κεράσματα. Υπεύθυνος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

-Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. Άναμμα φωτιάς, γαϊτανάκι, καμήλα, παραδοσιακός χορός με πλήθος καρναβαλιστών, αποκριάτικο open mic, κάψιμο καρνάβαλου. Σουβλάκια λουκάνικα κρασί. Υπεύθυνος της εκδήλωσης ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος “Θεόκλητος Φαρμακίδης”.

-Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί. Παραδοσιακός αποκριάτικος χορός με χορευτές του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου “Θεόκλητος Φαρμακίδης”, παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι. Σαρακοστιανά εδέσματα, φακές, λαγάνες, dj με αποκριάτικη παραδοσιακή μουσική.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης ο σύλλογος γυναικών Νίκαιας και ο Όμιλος Γυναικών Δήμου Κιλελέρ ” Αρωγή αλληλεγγύη”.

Παράλληλα αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ και περιλαμβάνουν τσικνίσματα, κάψιμο καρνάβαλου, καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακή φασολάδα, κλόουν και ψυχαγωγούς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις τοπικές κοινότητες του Δήμου ανακοινώθηκε και έχει ως εξής:

Σάββατο 25/2/2023 Άγιος Γεώργιος, Κυπαρίσσια, Γλαύκη και Χάλκη.

Κυριακή 26/02/23 Σωτήριο, Αγναντερή, Καλαμάκι, Κιλελέρ, Μέλισσα, Λοφίσκος, Μαυροβούνι, Βούναινα, Μύρα, Καλό Νερό, Σοφό, Γαλήνη, Γλαύκη, Ελευθέριο, Μελία και Ομορφοχώρι.

Καθαρά Δευτέρα 27/02/23 Αρμένιο, Μεγάλο Μοναστήρι, Αγναντερή, Καλαμάκι, Κιλελέρ, Νέο Περιβόλι, Άγιοι Ανάργυροι, Βούναινα, Μικρό Βουνό, Δίλοφος, Ζάππειο, Μοσχοχώρι, Μύρα, Καλό Νερό, Σοφό, Χαρά, Νέες Καρυές, Γαλήνη, Γλαύκη, Ελευθέριο, Μελία, Μελισσοχώρι, Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος και Χάλκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω