Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκριθεί η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων ύψους 4,7 εκατ ευρώ, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις «έξυπνες πόλεις», όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής κατά την επίσκεψη των κυβερνητικών αξιωματούχων στο Δημαρχείο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Δημαρχείο και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, οι κ.κ. Πιερρακάκης και Λιβάνιος, συζήτησαν αναλυτικά για το στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος εκτείνεται σε διάστημα δεκαετίας, Σημαντικό μέρος αυτού του σχεδιασμού θα καλύψει η αναμενόμενη χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου. Σημαντικό τμήμα των πόρων των 4,7 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί στην υλοποίηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, θα υλοποιηθεί δράση για την υποστήριξη ατόμων σε ανάγκη με απομακρυσμένη παρακολούθηση και ολοκληρωμένο σύστημα συμβουλευτικής από απόσταση, προμήθεια έξυπνου αστικού εξοπλισμου (ιστοί φωτισμού, ιστοί προειδοποίησης με LED λυχνίες, σύστημα ηχητικού σήματος, εξυπνο σύστημα ασφάλειας κυκλοφορίας, συστημα συλλογής στατιστικών κυκλοφορίας), συστημα περιβαλοντικών παραμέτρων και

διαχείριση αστικού πρασίνου, συστημα τηλεματικής διαχείρισης εξοπλισμού καθαριότητας, πλατφόρμα υποδοχής διαχείρισης και διεκπεραίωσης αιτημάτων πολιτών και επιχειρήσεων, δράσεις κυβερνοασφάλειας κ.α.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, αφού μίλησε με θερμά λόγια για την δουλειά του υπουργείου διαβεβαίωσε τους υπουργούς ότι ο Δήμος Λαρισαίων, αμέσως μετά την έγκριση της πρότασης θα προχωρήσει σε πολύ σύντομο χρόνο στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων των έργων.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου ενημερώθηκε εκτενώς για την λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους (μπάρες), το οποίο ως γνωστόν παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εισόδους – εξόδους των πεζοδρόμων σε 43 σημεία, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα ελέγχου του συστήματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι κ.κ. Πιερρακάκης και Λιβάνιος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου να προχωρήσει στην επέκταση του σημείων wifi σε δημόσιους χώρους των πόλεων καθώς και για την προσπάθεια για αναβάθμιση των ΚΕΠ των Δήμων.

Τέλος, η παρουσία των υπουργών στο δημαρχείο της Λάρισας, συνέπεσε με επίσκεψη και δράση των παιδιών του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη», με τα οποία οι κ.κ. Πιερρακάκης και Λιβάνιος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Στην συνάντηση στο Δημαρχείο συμμετείχαν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης και Ντίνος Διαμάντος και ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Βασίλης Μητσιός.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Δημαρχείο Λάρισας:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω