«Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμπελειάς Φαρσάλων να αξιοποιήσει τους χώρους του ανακαινισμένου σχολείου του χωριού, μετατρέποντάς τους σε Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη, είναι αξιέπαινη και αξίζει την στήριξη όλων μας. Η επαφή με το βιβλίο, ειδικά των παιδιών και των νέων, έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις και αναμφισβήτητα συμβάλει στην καλλιέργεια της παιδείας του λαού μας. Ειδικά στην εποχή μας, που η κατακλυσμιαία επίδραση του διαδικτύου ενισχύει περισσότερο την παροχή πληροφοριών και λιγότερο την απόκτηση χρήσιμης γνώσης και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το βιβλίο μπορεί να συνεχίσει να έχει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση των προσωπικοτήτων των αυριανών πολιτών του τόπου μας. Συνάμα όμως, η ύπαρξη δομών και υποδομών στα χωριά μας, όπως χώροι άθλησης και βιβλιοθήκες κλπ., ενισχύουν την κοινωνική και δημογραφική αναζωογόνηση της επαρχίας, γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την αναστροφή της αστυφιλίας και την γήρανση του πληθυσμού στη χώρα».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην Αμπελειά Φαρσάλων, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμπελειάς Φαρσάλων «Άγιος Χαράλαμπος» για να ενισχύσει την προσπάθεια δημιουργίας βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους στο κτίριο του παλιού σχολείου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ξεναγήθηκε στους χώρους του προσφάτως ανακαινισθέντος σχολείου που θα στεγάσουν την βιβλιοθήκη από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννα Κορλού και την εθελόντρια συνεργάτη του Συλλόγου κ. Μαγδαληνή Παναγιωτοπούλου τις οποίες συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας «την πολλαπλή σημασία της δημιουργίας μιας γωνιάς γνώσης για το χωριό και την γύρω περιοχή». Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «διαθέτοντας αρτιότερες υποδομές, και βεβαίως προσφορά εργασίας, τα χωριά μας μπορούν να ξαναζωντανέψουν, αποτρέποντας το δημογραφικό μαρασμό στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα για διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών και λόγω της αστυφιλίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμμεριζόμενος την αναγκαιότητα στήριξης της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται, είχε επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα ζητώντας του, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να συνδράμει στην επίπλωση της βιβλιοθήκης. Τέλος, ο κυβερνητικός βουλευτής προέτρεψε τον Σύλλογο να αιτηθεί την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων για την αποστολή των εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής, ώστε να εμπλουτιστεί η θεματολογία της βιβλιοθήκης και με βιβλία για ενήλικες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω