Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να δεχθεί και τυπικά τα πρώτα περιστατικά.

Τόσο οι κατασκευαστικές εργασίες όσο και η τοποθέτηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με αποκλειστική δωρεά της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση από το νοσοκομείο ενός UPS για την προστασία του εξοπλισμού και των συσκευών, τη σύνδεσή τους με το κεντρικό δίκτυο για τη λειτουργία στη διάρκεια διακοπών ρεύματος και την παροχή δυνατότητας ασφαλούς εξόδου από προγράμματα, ώστε να αποφευχθούν απώλειες πολύτιμων δε- δομένων. Στην Παιδιατρική Κλινική οι προετοιμασίες για τη λειτουργία της ΜΕΘ «Φανή Καντώνια» -ειδικές πινακίδες με την ονομασία έχουν τοποθετηθεί στις δύο εισόδους-εξόδους της Μονάδας- κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς ειδικά συνεργεία τεστάρουν τη λειτουργία των μηχανημάτων, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το νοσηλευτικό προσωπικό. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η διοίκηση της Παιδιατρικής Κλινικής εκτιμά ότι εφόσον η τοποθέτηση του UPS ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο, η ΜΕΘ Παίδων μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη Ιουλίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες υγείας στον χώρο της Κεντρικής

ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΦΑΝΗ ΚΑΝΤΩΝΙΑ»

Ελλάδας. Για την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας άρχισαν να ενημερώνονται οι παιδιατρικές κλινικές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ άρχισε ήδη να διαμορφώνεται η πρώτη λίστα αναμονής.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι η επικείμενη λειτουργία της μονάδας αποτελεί θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί έντονη φημολογία για την παρουσία ακόμη και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελετή των εγκαινίων. Όσον αφορά την Παιδιατρική Κλινική, συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης σε χώρους που κά ποτε λειτουργούσε η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγω

γής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αναδιαρρύθμισης της Παιδιατρικής, συνολικού προϋπολογισμού 866 χιλιάδων ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών (Οικοδομικά και Η/Μ) αναδιαρρύθμισης της κλινικής, με την περιοχή παρέμβασης των αναδιαρρυθμίσεων να εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 460 τ.μ. της υφιστάμενης Παιδιατρικής Κλινικής. Στην πτέρυγα Α’ δημιουρ γείται η νέα ΜΕΘ Παίδων, δυναμικό- τητας έξι κλινών επιφάνειας περίπου 330 τ.μ., χωρίς να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του υπόλοιπου τμήματος της Παιδιατρικής Κλινικής. Σημειώνεται ότι η νέα Παιδιατρική Κλινική θα διαθέτει στην πλήρη ανάπτυξή της 37 κλίνες Γενικής Παιδιατρικής, 3 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων, 30 κλίνες Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, τακτικό παιδιατρικό, τμήματα επειγόντων, παιδοπνευμονολογικό, παιδοαλλεργιολογικό, παιδοουρολογικό, παιδογαστρεντερολογικό, παιδονευρολογικό και αναπτυξιολογικής παιδιατρικής, ιατρεία νεογνικής, παιδικής και εφηβικής ενδοκρινολογίας, συγγενών λοιμώξεων, ανώδυνου τοκετού-μητρικού θηλασμού και παρακολούθησης νεογνών υψηλού κινδύνου. Θα είναι, μάλιστα, η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στην Ελλάδα που θα διαθέτει ταυτόχρονα ΜΕΘ και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω