Βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά έκοψε η Δημοτική Παράταξη “Ορμή Ανανέωσης”, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά στη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της “Ορμής Ανανέωσης”, Νίκος Γαμβρουλας, αναφέρθηκε στην πορεία της παράταξης μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε πως η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019 όχι μόνο θα έχει συνέχεια, αλλά θα ενταθεί, με απώτερο σκοπό η νεότερη γενιά να είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το μέλλον της.

“Ζούμε στην εποχή που για να τα βγάλουμε πέρα πρέπει να εργαζόμαστε τα δύο τρίτα της ημέρας. Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε δυο και τρεις δουλειές. Η ιδέα να δημιουργήσουμε οικογένεια μας τρομάζει, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην καθημερινότητά μας. Το να βρούμε ένα σπίτι να μείνουμε και να μην το πληρώσουμε για κάστρο αποτελεί σήμερα όνειρο. Δουλεύουμε όλη την ημέρα και μόλις έρχονται οι λογαριασμοί στο σπίτι χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, καθώς συνειδητοποιούμε πώς δουλέψαμε έναν μήνα για να πληρώσουμε μόνο τα πάγια!

Η κατάσταση αυτή φυσικά έχει απογοητεύσει τους περισσότερους από εμάς και οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με τίποτα περισσότερο από τα προβλήματά τους. Αυτό όμως δίνει έδαφος σε εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την απουσία μας, λαμβάνουν τελικά θέσεις εξουσίας και είναι εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις ανάγκες μας.

Έχουμε χρέος να συμμετάσχουμε σε διαδικασίες ανάδειξης εκπροσώπων, έχουμε χρέος να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε την τύχη μας. Δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα! Γνωρίζουμε τις ανάγκες μας, γνωρίζουμε τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, γνωρίζουμε πως θα θέλαμε να είναι η κοινωνία μας σε 15 και 20 χρόνια. Η αδιαφορία μόνο εις βάρος μας μπορεί να λειτουργήσει. Να αποτελέσουμε την βάση για μια προσπάθεια δυναμική και σύγχρονη. Να μην ξεγελαστούμε από το προεκλογικό, δήθεν ενδιαφέρον κάποιων για τη νεότερη γενιά. Δυστυχώς, κάποιοι θέλουν τους νέους μόνο για το χειροκρότημα και για επικοινωνιακούς λόγους. Όλως τυχαίως, προεκλογικά, ακούμε και πάλι να εξαγγέλλονται πράγματα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο… Αν κάποιοι ήθελαν να ασχοληθούν σοβαρά με το πιο ενεργό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, θα το είχαν κάνει ήδη και δεν θα είχαν ανάγκη από επικοινωνιακές υπερβολές παρουσιάζοντας μας την επικοινωνία με νέους ως κάτι πρωτοποριακό! Θα έλεγε κάνεις πως τέτοιου είδους υπερβολές καταδεικνύουν ουσιαστικά το ίδιο το πρόβλημα!

Το DNA της παράταξής μας ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικό από αυτά που οι περισσότεροι γνωρίζουν για όσους ασχολούνται με την πολιτική. Μοναδικό μας κίνητρο η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανάγκη να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι, οι γονείς μας και οι παππούδες μας σε μια σύγχρονη και αξιοβίωτη πόλη. Η αγάπη μας για τη Λάρισα μας ένωσε και είναι αυτή που μας ξεσήκωσε ώστε να δημιουργήσουμε την “Ορμή Ανανέωσης”. Και ας έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που ανέφερα μόλις…

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθειά μας και θα επιδιώξουμε η φωνή μας να μεγαλώσει, για να μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα από όσα μέχρι σήμερα μπόρεσε να διεκδικήσει.”

Το δώρο της βασιλόπιτας ήταν το βιβλίο του Νίκου Παπαθεοδώρου “Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω