«Το φράγμα Σκοπιάς θα είναι μια ανάσα ζωής για όλους. Η υλοποίησή του εξασφαλίζει την άρδευση 107.500 χιλιάδων στρεμμάτων γεωργικής γης, την ύδρευση δεκάδων οικισμών αλλά και τοπικών κοινοτήτων στην περιοχή των Φαρσάλων».

Με αυτόν τον τρόπο, η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εξέλιξη μιας υπόθεσης που παρακολουθεί στενά, ευρισκόμενη στη Σκοπιά για την πανηγυρική θεία λειτουργία, η οποία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεο με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου του χωριού Αγίου Σπυρίδωνα.

Η Λαρισαία πολιτικός συζήτησε εκ νέου με κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων για το φράγμα της Σκοπιάς, που δημοπρατείται με ΣΔΙΤ, και δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει ως «ένα από τα σπουδαιότερα αναπτυξιακά έργα της Θεσσαλίας, μετά τον Αχελώο και τον Ε-65» καθώς πρόκειται για την εκμετάλλευση των επιφανειακών απορροών του Ενιπέα με την κατασκευή φράγματος στην περιοχή του άνω ρου του ποταμού.

Το έργο, όπως σημείωσε η κ. Καραλαριώτου αποτελεί παράλληλα μια προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η οποία αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

«Μια διεκδίκηση δεκαετιών έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης μετά και την παρέμβαση και ισχυρή δέσμευση του Κυριακού Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του φράγματος, δικτύων διανομής νερού και λοιπών Συνοδών Έργων, συνολικού κόστους 230,07 εκατ. ευρώ.

Η Λαρισαία Πολιτικός – Μηχανικός, εκτός από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν τόσο για την άρδευση όσο και για την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής πρόσθεσε ότι «θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων, ενώ η λίμνη που θα συσταθεί δημιουργεί προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής». Παράλληλα υπογράμμισε πως θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή καθώς είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το «πέρασμα» του Ιανού στα χωριά των Φαρσάλων.

«Έχουμε ιερή υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό του επαγγελματία της γης, στην κοινωνία που παράγει και επιμένει να κρατά ζωντανή την ύπαιθρο. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω…» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκοπιάς Φαρσάλων κ. Ηλία Τσούτσο τόσο για τη φιλοξενία όσο και για τον ιδιαίτερο ζήλο που δείχνει για τα θέματα της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω