Στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. στην Λάρισα τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Τόνισε ότι η χάραξη μιας πραγματικής αναπτυξιακής πολιτικής θα πρέπει να εμπεριέχει την αθλητική ανάπτυξη, καθώς ο αθλητισμός συνδέεται με άλλες οικονομικές δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός, και μπορεί να έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας

Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας σε σχέση με άλλες περιφέρειες που έχει την τύχη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. «Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το ΕΑΚ Λάρισας, το Αλκαζάρ, το ΕΑΚ Βόλου αλλά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να γίνουν εργαλεία ανάπτυξης για την περιοχή. Ομοίως, σημαντική αναπτυξιακή συμβολή μπορούν να έχουν τα Σκοπευτήρια και η αξιοποίηση του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ δίπλα στο Π. Μαγουλάς στο Βόλο» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ανέλυσε δύο από τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για την ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας και την αναβάθμιση της Θεσσαλίας στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

  • Ίδρυση 13 Περιφερειακών Αθλητικών Σχολείων Β’βάθμιας εκπαίδευσης στην έδρα κάθε περιφέρειας κατά το πρότυπο των Μουσικών/Καλλιτεχνικών Σχολείων.
  • Ίδρυση του πρώτου σύγχρονου δημόσιου πρότυπου Εργομετρικού Κέντρου των Βαλκανίων στη Θεσσαλία.

Γιατί Εργομετρικό Κέντρο;

Τα τελευταία 50 χρόνια, οι κυβερνήσεις διεθνώς αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα και την αξία του υψηλού αθλητισμού. Το Εργομετρικό Κέντρο θα προσφέρει ολιστικές υπηρεσίας σε αθλητές και αθλούμενους και θα αποτελέσει κέντρο έρευνας και τεκμηρίωσης. Υπάρχει, άλλωστε, το παράδειγμα του πρότυπου, μεγάλης κλίμακας Εργομετρικού Κέντρου που λειτουργεί στη Φινλανδία το οποίο επισκέπτονται αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, ακριβώς λόγω των υψηλών ποιοτικά υπηρεσιών που παρέχει.

Βόλος: Αλ.Μεϊκόπουλος -«Η πρόταση για ίδρυση πρότυπου Εργομετρικού Κέντρου στη Θεσσαλία»Βόλος: Αλ.Μεϊκόπουλος -«Η πρόταση για ίδρυση πρότυπου Εργομετρικού Κέντρου στη Θεσσαλία»

Γιατί στη Θεσσαλία;

Η προνομιακή θέση της Θεσσαλίας στο κέντρο της χερσαίας Ελλάδας θα αυξήσει την ελκυστικότητα, την προσβασιμότητα και εν τέλει την επισκεψιμότητά του Κέντρου.

Είναι μία επιλογή που μπορεί να διευρύνει τη λειτουργία του Κέντρου και να το μετατρέψει σε διαβαλκανικό και διεθνές. Η Θεσσαλία είναι επιπλέον κοιτίδα ακαδημαϊκών πεδίων με Ιατρική Σχολή, Σχολή ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ, Σχολή Βιοχημείας, ενώ διαθέτει πλήθος προπονητών, εκπαιδευτικών, αθλητών, Ομοσπονδιών και επαγγελματιών του αθλητισμού.

Ποια τα οφέλη;

Το Εργονομικό Κέντρο θα προσελκύσει αθλητές και συλλόγους από όλα τα Βαλκάνια και τις γειτονικές χώρες και θα ενισχύσει τον αθλητικό τουρισμό αξιοποιώντας τα προνομιακά χαρακτηριστικά της Θεσσαλίας που έχει βουνό και θάλασσα. Τέλος, θα δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό περιβάλλον στο πλαίσιο λειτουργίας του με επιχειρήσεις και καταστήματα πέριξ της εγκατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω