Νέο αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων του Δήμου Αλοννήσου με θέμα την αντικατάσταση της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρουν στην αίτησή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούν να τεθεί στην κρίση του Συμβουλίου η αντικατάσταση της προέδρου λόγω μη τήρησης κατ’ εξακολούθηση του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης (μη σύγκληση συμβουλίων, μη τήρηση πρακτικών, έλλειψη ενημέρωσης κ.λπ.).

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης αναφέρει: «Αξιότιμοι κ. δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας. Μετά το αίτημά σας για πρόταση δυσπιστίας κατά της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και την απάντησή μου σχετικά με αυτό, δυστυχώς επανέρχεστε στο ίδιο αίτημα με διαφορετικό τίτλο».
Στη νέα απάντησή του στο αίτημά τους, ο κ. Βαφίνης τους παραπέμπει στην απόφαση με αριθ. 155/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης όπου αναφέρεται η νομοθεσία για τον τρόπο σύστασής της. «Επίσης για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας παραπέμπουμε και στον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου και ιδιαίτερα στο άρθρο 4,1 Β. Κατόπιν τούτου, το αίτημά σας δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε.

Μόνωση σε δύο δημοτικά κτίρια
Θα συντηρηθούν και θα επισκευαστούν δύο κτίρια του Δήμου Αλοννήσου όπου στεγάζονται η Λέσχη Φιλίας Ηλικιωμένων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Ειδικότερα θα γίνουν εργασίες πίστωσης ελαστομερούς στεγανωτικού υλικού στις επιφάνειες των δωμάτων των δύο κτιρίων για τη στεγάνωση των επιφανειών και την αποφυγή διείσδυσης του νερού. Η υπηρεσία ανατέθηκε σε επαγγελματία του νησιού έναντι του ποσού των 13.325,4 ευρώ και η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει σε τριάντα ημέρες.

Ηρώ Καγιοπούλου

Περισσότερα Εδω