Αλλαγές στον τρόπο που πωλούνται οι προσφορές και τα προϊόντα 1+1 προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας τόνισε πως με την ρύθμιση που θα έρθει, τα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωμένα, δίπλα στην προσφορά με το προϊόν 1+1, να το πωλούν και κατά μόνας.

Συγκεκριμένα ανέφερε «πρέπει δίπλα πάντα και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να επιβάλλουμε, πρέπει πάντα να υπάρχει και η μεμονωμένη συσκευασία. Θα πρέπει να υπάρχει και η μεμονωμένη συσκευασία ώστε να υπάρχει σύγκριση μεταξύ του μονού προϊόντος και της πολυσυσκευασίας η οποία είναι σε προσφορά για να μπορεί να βλέπει ο καταναλωτής ότι αυτό το οποίο του προσφέρεται είναι με έκπτωση».

Για το εάν πληρώνονται τα πρόστιμα στις μεγάλες αλυσίδες ανέφερε «Τα πρόστιμα του καλοκαιριού στις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών εισπράχτηκαν εντός 20ημέρου για να έχουν και μια έκπτωση που προβλεπόταν σε εκείνου του είδους τα πρόστιμα, και δεν έχουν δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Αν δηλαδή πληρώσουν το πρόστιμο εντός 20 ημερών εκείνες οι αλυσίδες για να τύχουν της ευεργετικής εκπτώσεως τότε δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια. Εκείνα τα πρόστιμα αφορούσαν τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Χθες στη Βουλή κατέθεσα το διπλότυπο είσπραξης προστίμου 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Πηγή: Dnews.gr

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω