Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αδελφοποίησης των Δήμων Λαρισαίων και Κω, με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο νησί της Κω.

Με την αδελφοποίησή τους οι δύο Δήμοι, της Κω όπου γεννήθηκε και δίδαξε ο Ιπποκράτης και της Λάρισας, πόλη η οποία τον φιλοξένησε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, στοχεύουν στην συνεργασία για την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη των Ιπποκρατικών αρχών και αξιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κω, με τη συμμετοχή των τοπικών θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Κω κ.κ. Απόστολος Καλογιάννης και Θεοδόσης Νικηταράς, υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ στις ομιλίες του αναφέρθηκαν στην ανάγκη οι δυο πόλεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της Ιπποκρατικής ιδέας, στο πλαίσιο συνεργασιών και συνεργειών που θα επιφέρουν κοινά οφέλη στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων.

Την αποστολή του Δήμου Λαρισαίων απαρτίζουν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτριος Τάχος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Σάπκας, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Οικονομίδης και ο ειδικός συνεργάτης, επικεφαλής του Γραφείου Δημάρχου, Περικλής Καμάρης

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και αντιπροσωπεία του Δήμου Κω, παρέστησαν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην επίσημη τελετή αδελφοποίησης των δύο Δήμων, στο Δημαρχείο Λάρισας, όπου υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης.

Στον ίδιο χώρο, υπεγράφη επίσης το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κω, του Νοσοκομείου Κω και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι στην Κω αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις προς τιμήν του Ιπποκράτη και γι αυτό το λόγο στο νησί βρίσκονται επίσης ο τέως πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Αθαν. Γιαννούκας και ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω