«Ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από τον 18 αιώνα, είναι ένα στολίδι για το χωριό σας και για την ευρύτερη περιοχή και αποτελεί στοιχείο της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θα κληροδοτηθεί και στις επόμενες γενιές. Για το λόγο αυτό, καθήκον μας και προτεραιότητα του αρμόδιου υπουργείου είναι η αποκατάσταση, η τακτική συντήρηση του μνημείου και η ανάδειξη των αγιογραφιών και των φορητών εικόνων του ιστορικού ναού. »

Τα παραπάνω ανέφερε, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου Κιλελέρ ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο χωριό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα για την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των επαφών μαζί τους, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης διευθέτησης, ενώ η κουβέντα επικεντρώθηκε στο ζήτημα της αποκατάστασης του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αυτό το ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο, με εικόνες ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας που χρονολογούνται από τα βυζαντινά χρόνια, είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης, στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού.

«Η αποκατάσταση των βυζαντινών εικόνων και τοιχογραφιών του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, ύστερα από την καταστροφή που υπέστη εξαιτίας πυρκαγιάς αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία αλλά και αδήριτη ανάγκη για τους κατοίκους του χωριού. Προς αυτή την κατεύθυνση, μετά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησα με την Υπουργό Πολιτισμού , Λίνα Μενδώνη, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι αναζητείται το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να εκκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης ενός εκ των σημαντικότερων θρησκευτικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε, με το πέρας της επίσκεψής του ο Χρήστος Καπετάνος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω