Ο δρόμος «Καρδίτσα – Δέλτα» θα ολοκληρωθεί και δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένας τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ζητώντας τη συνεργασία των ιδιωτών αλλά και της αρχαιολογίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για τις όποιες καθυστερήσεις είναι όσοι δεν συνεργάζονται υπογραμμίζοντας ότι η αξία των οικοπέδων και των επιχειρήσεων θα εκτιναχθεί με την ολοκλήρωση του νέου σύγχρονου δρόμου.
Όπως είπε «ξεκινήσαμε το μεγαλύτερο έργο το οποίο γίνεται στην Καρδίτσα, έργο ουσίας και ασφάλειας, κυκλοφοριακό, έργο περιβαλλοντικό, αρχιτεκτονικής τοπίου, το “ΔΕΛΤΑ-Καρδίτσα”, προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία της αρχαιολογίας, η οποία πάντα δηλώνει αδυναμία με το μόνιμο προσωπικό της και πάντα δίνουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ με συμβάσεις που κάνουμε και μνημόνια συνεργασίας για να παρακολουθούν τα έργα. Θέλουμε συνεργασία για να μπορεί να εργάζεται ο εργολάβος και μετά τις 3 μ.μ., για να επιταχύνουμε το έργο.»
Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε συνεργασία και από εκείνους που ωφελούνται. Οι πρώτοι που ωφελούνται είναι εκείνοι που έχουν επιχειρήσεις, οικόπεδα και περιουσία στην περιοχή. Διότι θα δούνε τις περιουσίες τους όταν ολοκληρωθεί το έργο να εκτινάσσονται σε αξία. Αλλά ταυτόχρονα και να έχουν επιχειρήσεις σε έναν σύγχρονο δρόμο, ασφαλή, λειτουργικό, χωρίς τις λάσπες, τις σκόνες, την επικινδυνότητα και την αναρχία που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει επιτάξεις, πολλοί δέχθηκαν, άλλοι δεν έχουν δεχθεί τις επιτάξεις, να συμβουλευτούν σωστούς δικηγόρους, εμείς ζητάμε τη συνεργασία τους.»
Καταλήγοντας ο κ. Αγοραστός σημείωσε:
«Το έργο θα γίνει, το πολύ πολύ να το καθυστερήσουν, όπως το έχουν καθυστερήσει μέχρι σήμερα, άλλους έξι μήνες. Είναι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση του έργου. Δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένας. Ο δρόμος θα γίνει και ο καθένας ας κοιτάξει τη συνείδησή του, την αγάπη του για την Καρδίτσα και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, για έναν ασφαλή δρόμο.»
Τέλος ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, αφού όπως δήλωσε “για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το έργο, αρχίσαμε από ιδιοκτησίες του δήμου”

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω