Η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής και γενικά η “στροφή” προς το fitness εμφανίζει μια όλο και αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και δεδομένων των σύγχρονων συνθηκών ζωής που συχνά δεν επιτρέπουν την ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει εμφανιστεί ένα μεγάλο “ρεύμα” ανθρώπων που έχουν εμφυσήσει στο fitness και γενικά την υγιεινή ζωή προκειμένου να αποκομίσουν τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η τακτική ενασχόληση με την γυμναστική.

Τι συμβαίνει, όμως, στη Λάρισα; Τείνουν οι Λαρισαίοι προς το fitness και γενικά την ισορροπημένη διατροφή με κατανάλωση συμπληρωμάτων για να δούνε καλύτερα αποτελέσματα;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα έχει τις απαντήσεις ο σύμβουλος διατροφής-προπόνησης και personal trainer κ. Κωνσταντίνος Γάκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος “BODYSTORE” επί της οδού Παναγούλη, ο οποίος μίλησε στο onlarissa.gr για όλα τα παραπάνω και μας “δίνει τα φώτα” του πάνω στο κομμάτι της γυμναστικής, του fitness και γενικά του well-being.

“Η Λάρισα έχει ένα ρεύμα προς το fitness αλλά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, καθώς σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας που έχουν παρόμοιο πληθυσμό μ’ εμάς είμαστε λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι όπως έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου” εξήγησε ο κ. Γάκης, τονίζοντας “πως είναι θέμα παιδείας και τρόπου ζωής η ενασχόληση με το fitness, καθώς βλέπουμε πως η πόλη της Λάρισας είναι πόλη του καφέ και όχι της γυμναστικής, και νομίζω πως πρέπει να αλλάξει αυτό. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση, κι προσωπικά για μένα πρέπει να γίνουν προσπάθειες απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς για να προωθήσουν τη γυμναστική και την υγιεινή ζωή στον μαζικό πληθυσμό”.

Όσον αφορά την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, ο κ. Γάκης επεσήμανε πως “σαφώς και βοηθούν στο να υπάρξουν πιο καλά και πιο άμεσα αποτελέσματα, ωστόσο όλα ξεκινούν από μία καλή διατροφή. Το συμπλήρωμα δεν θα δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς αν δεν κάνεις μία σωστή διατροφή, η διαφορά δηλαδή που θα δεις με το συμπλήρωμα θα είναι ελάχιστη. Όσοι ασχολούνται ενεργά με τη γυμναστική και το fitness έρχονται και αγοράζουν συμπληρώματα, ωστόσο αυτό έχει να κάνει και με την οικονομική κατάσταση του καθενός, καθώς τα συμπληρώματα έχουν ένα έξτρα κόστος συν την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσεις”.

Τέλος, ο κ. Γάκης τονίζει πως “η περίοδος μετά τον covid και όλα όσα ακολούθησαν με τα μέτρα στα γυμναστήρια αποτράβηξε λίγο τον κόσμο από την γυμναστική, κι αν δεν πας γυμναστήριο και δεν συμβουλεύεσαι τον γυμναστή και τον προπονητή, ότι και να κάνεις μόνος σου δεν αρκεί και δεν πρόκειται να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς”.

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω