Με τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο στα Βράσταμα και  τον Πολύγυρο, συνομίλησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδεία του τοπικού βουλευτή του Κινήματος Απόστολου Πάνα, ενώ μετέφερε και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των συναδέλφων τους από τη Θεσσαλία.

Όπως τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη σύντομη παρέμβασή της προς τους αγρότες της Χαλκιδικής: «η κυβέρνηση εξακολουθεί να παριστάνει τον ‘’Πόντιο Πιλάτο’’, προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο μέχρι τις επικείμενες Ευρωεκλογές, υποσχόμενη ότι θα λύσει τα ανυπέρβλητα αγροτικά προβλήματα, με μέτρα που ωστόσο περνούν πολύ κάτω από τον ‘’πήχη’’, που θέτουν οι οικονομικά εξουθενωμένοι παραγωγοί. Οι πολίτες από την πλευρά τους, σε μεγάλο βαθμό συμμερίζονται πλέον τις αγροτικές κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι διαπιστώνουν την τεράστια διαφορά των τιμών των αγροτικών προϊόντων ‘’από το χωράφι στο ράφι’’, καθώς τα κέρδη της συγκεκριμένης εφοδιαστικής αλυσίδας τα καρπώνονται μεσάζοντες, για την κερδοσκοπία των οποίων η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Συνεπώς, η κατάρρευση τόσο του αγροτικού εισοδήματος, όσο και η κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που αναπόφευκτα επιτείνει τα κοινωνικά, όσο και οικονομικά αδιέξοδα μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών. Ειδικά, όμως για τους αγρότες, άλλος δρόμος από τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα, φαίνεται να μην υπάρχει. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ‘’φυτίλι’’ του αγώνα άναψαν, δικαιολογημένα, οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι εκτός από την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, του αγροτικού πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και τις μειωμένες φέτος άμεσες ενισχύσεις της ΚΑΠ, με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε ρόλο ‘’θεατή’’ έως τώρα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εξαιρετικά αργόσυρτες διαδικασίες αποζημιώσεων για τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν γη να καλλιεργήσουν, επειδή αυτή είτε βρίσκεται κάτω από τα νερά, είτε έχει καταστεί αντι-παραγωγική, εξαιτίας του όγκου των φερτών υλικών, με τους αρμόδιους υπουργούς, πάλι σε ρόλο ‘’θεατή’’, όταν βέβαια δεν ‘’αλληλοσυγχαίρονται’’ μεταξύ τους, για την γρήγορη δήθεν επίλυση των οξύτατων αγροτικών προβλημάτων».

Στη συνέχεια, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, στα μέλη και στους φίλους της οποίας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η όμορφη Χαλκιδική των αυξημένων τουριστικών και αγροτικών δυνατοτήτων, όπως και των δικών της ξεχωριστών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, δυστυχώς, αντιμετωπίζει και αυτή με τη σειρά της τα προβλήματα που ταλανίζουν και τους λιγότερο ευνοημένους, από τον Θεό και τη Φύση, τόπους. Τα αγροτικά αδιέξοδα, η δυσθεώρητη ακρίβεια σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες χτυπούν τους πολίτες της Χαλκιδικής εξίσου, με τους υπόλοιπους πολίτες της ​Ελληνικής επικράτειας και ειδικά της Ελληνικής περιφέρειας. Η περιφέρεια όμως έχει τα ίδια δικαιώματα με το κέντρο. Και το ΠΑΣΟΚ, ανέκαθεν, έθετε ως προτεραιότητά του την ανάπτυξή της, θεσπίζοντας κίνητρα, μέτρα και πολιτικές που έδωσαν αξιοπρέπεια στους αγρότες, που αναγέννησαν την ελληνική ύπαιθρο, που κατέστησαν πόλο τουριστικής έλξης, πανέμορφες περιοχές όπως η Χαλκιδική, οι οποίες για πολλές δεκαετίες πριν από το 1980 βρίσκονταν εκτός του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Κύριο μέλημα του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, μέλημα δικό μου, μέλημα του συναδέλφου μου του Απόστολου Πάνα, μέλημα ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η αποφυγή της ερημοποίησης της ελληνικής περιφέρειας. Με στοχευμένες δράσεις μας στη Βουλή, στους χώρους εργασίας, στην κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα ευρύτερα, ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες και τους δείχνουμε έναν άλλο δρόμο που συμπεριλαμβάνει τους ‘’πολλούς’’ και όχι τους ‘’λίγους και τους ημέτερους’’, όπως κάνει 4,5 χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε όλοι και όλες, σήμερα. Και αυτός περνάει από την υλοποίηση του  νέου Κοινωνικού Συμβολαίου που χτίζουμε λιθαράκι-λιθαράκι μαζί σας, σε μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλο-υποστήριξης και κοινωνικών συνεργειών από τη βάση προς τα πάνω».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω