Ένα δύσκολο διάστημα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να ξεκινήσει στη Λάρισα από την ερχόμενη Τετάρτη και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, όπως εξηγεί στο onlarissa.gr ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης, η δυσφορία αναμένεται να είναι… εικοσιτετράωρη, αφού για κάποιες ημέρες η ελάχιστη θερμοκρασία το βράδυ, θα προσεγγίζει τους 30 βαθμούς!

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του κ. Τακούδη για τη Λάρισα τις επόμενες ημέρες: «Τις επόμενες ημέρες μεταβαίνουμε σε μία θερμή περίοδο η οποία θα μας δώσει αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και σε επίπεδο καύσωνα. Ιδιαίτερα από την Πέμπτη και μετά.

Σήμερα Δευτέρα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι γύρω τους 30 βαθμούς στη Λάρισα. Αύριο Τρίτη ανεβαίνει στους 32 με 33 στη Λάρισα και την Τετάρτη πλησιάζουμε τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί που σημαίνει ότι θα έχουν στοιχεία του λίβα, οπότε την Πέμπτη στη Λάρισα θα φθάσουμε τους 40-41 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα.

Την Παρασκευή θα πάρουμε μία μικρή «ανάσα» γιατί από δυτικοί οι άνεμοι στρέφονται σε βορειοδυτικούς και βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 37, αλλά το Σαββατοκύριακο επανερχόμαστε στους 39 με 40 βαθμούς.

Ένα ακόμη αξιόλογο στοιχείο είναι πως από την Πέμπτη – Παρασκευή και μετά και οι ελάχιστες θα είναι πολύ υψηλές θα πλησιάσουν τους 27 με 28 βαθμούς».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω