Ένοχος κρίθηκε ο Μπιλ Κόσμπι από το δικαστήριο του Λος Άντζελες σε μια υπόθεση που κίνησε η Τζούντι Χαθ, μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ο γνωστός κωμικός την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

Η Χαθ κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση το 2014, με το περιστατικό να τοποθετείται στο 1975. Η ίδια στην καταγγελία της είπε ότι συνάντησε τον Μπιλ Κόσμπι σε ένα πάρκο όπου εκείνος γύριζε μια ταινία. Αφού έγινε φίλος με την Χαθ και μια φίλη της, ο κωμικός φέρεται να τις προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν στο κλαμπ του τένις. Από εκεί, όπως ισχυρίστηκε η Χαθ, τις κάλεσε σε ένα σπίτι όπου σέρβιρε στα κορίτσια πολλά αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τις πήγε στο Playboy Mansion, τη βίλα του Χιου Χέφνερ.

Κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η 64χρονη σήμερα γυναίκα υποστήριξε ότι ο Μπιλ Κόσμπι γνώριζε την ηλικία της όπως και της φίλης της και τους είχε δώσει εντολή να πουν ψέματα, αν κάποιος τις ρωτούσε πόσο χρονών είναι. «Αν κάποιο από τα κουνελάκια του Playboy ρωτούσε την ηλικία μας, θα έπρεπε να πούμε ότι ήμασταν 19» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNNi. Ακολούθως, η Τζούντι Χαθ κατέθεσε ότι ο κωμικός την πήγε σε ένα από τα δωμάτια της έπαυλης, στο οποίο την κακοποίησε σεξουαλικά.

Το σώμα των ενόρκων -αποτελούμενο από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες- στο δικαστήριο του Λος Άντζελες έκρινε ένοχο τον κωμικό και επιδίκασε στην Τζούντι Χαθ 500.000 δολάρια ως αποζημίωση. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Κόσμπι δεν ήταν παρών στην διαδικασία, ενώ μέσω των δικηγόρων του αρνήθηκε τις κατηγορίες και η νομική ομάδα του δήλωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλει έφεση.

Με πληροφορίες από CNNi, Los Angeles Times και Reuters

Φωτογραφία εξωτερική: Splash Ideal Images

Περισσότερα Εδω