Ένας γαστρονομικός, και όχι μόνο, προορισμός με ιστορία 30, και πλέον, χρόνων. Αυτός είναι το “Vergina” στους Νέους Πόρους, που λειτουργεί από το 1981 και χαρακτηρίζεται από μια αύρα διάχυτης φινέτσας στη δημοφιλή παραλία του θέρετρου που αγαπούν οι Λαρισαίοι. Πρόκειται για ένα all day bar- restaurant που μας καλεί από το πρωί να πιούμε τον καφέ μας και ν’ απολαύσουμε το μπάνιο μας στην άριστα οργανωμένη παραλία του, σ΄ έναν από τους private χώρους υψηλής αισθητικής και λιτού design.

Στην ίδια φιλοσοφία συνεχίζει και ο καταπράσινος κήπος του, ο οποίος τα θερινά βραδιά είναι μια όαση δροσιάς που εγγυάται μοναδική απόλαυση στην άκρη του Αιγαίου που απλώνεται μπροστά του.
Κι η κουζίνα; Συμπληρώνει το προσεγμένο και ευχάριστο περιβάλλον. Τριάντα ένα χρόνια τώρα, η νοστιμιά είναι συνώνυμη του Vergina, καθώς ο βασικός της άξονας είναι οι εποχικές, καλές πρώτες ύλες.

Από την κουζίνα του περνούν κλασικές συνταγές, αλλά και ενδιαφέρουσες παραλλαγές της ελληνικής και ιταλικής γαστρονομίας. Ξεκινήστε με μια σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, σταφύλι, πηχτόγαλο Χανίων και σορμπέ ντομάτας, μιλφέιγ λαχανικών και ψητά μανιτάρια με κρέμα μυρωδικών και φουντούκια. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού έχουν τα ζυμαρικά. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε χειροποίητες ταλιατέλες με κοτόπουλο και φρέσκια τρούφα, αυθεντική καρμπονάρα με αβγό, πεκορίνο και γκουαντσιάλε αλλά και τουλάχιστον μία από τις πεντανόστιμες πίτσες, με ιταλικά αυθεντικά αλευρά , όπως την πίτσα real margarita με σάλτσα san Marzano, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Must πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το λαβράκι με ψητά κολοκυθάκια, φινόκιο και πέστο αγριομάραθου, καρπάτσιο τσιπούρας με μοσχολέμονο, ριζότο καραβίδας με φινόκιο και τσίλι και τορτελονι πορτσίνι με μοσχαρίσιο φιλέτο.

Την γαστρονομική πανδαισία συμπληρώνει ιδιανικά η πλούσια λίστα κρασιών του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα, χωρίς να λείπουν επιλογές από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία, που ταιριάζουν με άνεση με μια ωραία ταλιάτα αμερικανικής κοπής, ένα καλοφτιαγμένο χοιρινό φιλέτο αλλά και ένα λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό! Σεμιφρέντο τριαντάφυλλο, τιραμισού, μιλφέιγ ροδάκινο είναι μερικές από τις επιλογές που αξίζει να γευτείτε, τόσο στον χωρο του Vergina, όσο και στο σπίτι σας αφού λειτουργεί υπηρεσία παράδοσης κατ’οίκον. Άλλωστε, το Vergina δεν είναι μια θερινή μόνο επιλογή, καθώς λειτουργεί όλο το χρόνο.

Τη μεσογειακή αυτή κουζίνα συνοδεύουν τα classic cocktails του καταλόγου και οι jazz μουσικές επιλογές που δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Στις ξεχωριστές σας γιορτινές στιγμές, οικογενειακές ή προσωπικές, το Vergina αποτελεί ιδανική πρόταση για την οργάνωση ενός γεύματος ή δείπνου.

Πάρτε μία γεύση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω