Για παρθενική φορά στη Λάρισα διοργανώθηκε το Penny Marathon, μια διοργάνωση που δίνει φωνή στα αδέσποτα, στηρίζοντας όσους αγωνίζονται για να τα σώσουν.

Σήμερα το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου, η εν λόγω εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε πολλές πόλεις του κόσμου, για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων στην Ελλάδα και την στήριξη του έργου των εκατοντάδων εθελοντών που προσπαθούν για την καλή διαβίωση των ζώων στην χώρα μας. Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από τις πολύτιμες δωρεές του κόσμου για να γίνουν στειρώσεις και σίτιση των ζώων του δρόμου. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί σελίδα για δωρεές εδώ: https://www.mycause.com.au/p/283867/aspida-environment-people-animals-social-cooperative-enterprise

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται δωρεές σε τροφές για σκύλους και γάτες (και για άλλα ζώα, όπως πτηνά). Οι τροφές θα διατεθούν σε εθελοντές που σιτίζουν μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Τo Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012. O μαραθώνιος πήρε το όνομα του από μία αδέσποτη σκυλίτσα της οποίας η ζωή, όπως και πολλών άλλων, έληξε τραγικά.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί Λαρισαίοι, ενώ το παρόν έδωσε και ο φιλόζωος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΖΑ ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτορεπορτάζ: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω