Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή για μια ακόμα φορά τον Παύλο Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο εκτός σειράς ομιλητών, επι προσωπικού καθώς θεώρησε ότι τον θίγει η τοποθέτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια. Ο δεύτερος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για αναπαραγωγή fake news για να σχολιάσει ότι ο κ. Πολάκης έκανε εως και τον Κολοκοτρώνη… αριστερό και ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Πολάκη εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσωπικού.  Επικαλέστηκε δε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο τον τελικό λόγο -για το αν προκύπτει θέμα επί προσωπικού- έχει το Σώμα. Η ενέργεια του προεδρεύοντα προκάλεσε την έκρηξη του κ. Πολάκη ο οποίος έφτασε εως την έδρα της Ολομέλειας για να διαμαρτυρηθεί. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

ΑθανασίουΔεν έχετε το λόγο κ. Πολάκη. Δεν προκύπτει θέμα προσωπικού.

ΠολάκηςΠώς δεν υπάρχει, δώστε μου τον λόγο να σας εξηγήσω.

ΑθανασίουΣύμφωνα με τον Κανονισμό αν ο βουλευτής επιμένει τότε καλείται το Σώμα να αποφασίσει. Ρωτώ λοιπόν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αν θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος στον κ. Πολάκη.

ΠολάκηςΤο άρθρο που είπες δεν υπάρχει. Είσαι ψεύτης.

ΑθανασίουΔιαβάστε τον Κανονισμό, θα το βρείτε. Μην με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη.

ΠολάκηςΜη μου κουνάς εμένα το δαχτύλι. Είσαι ψεύτης. Αυτό που κάνετε είναι παρακμή.

ΑθανασίουΕίσαι άσχετος.

ΠολάκηςΕίναι παρακμή. Παρακμή φέρνουν αυτοί που φεύγουν.

ΑθανασίουΔεν έχετε ελευθερία σκέψης. Ρωτήστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Είστε άσχετος.

ΠολάκηςΔεν υπάρχει το άρθρο. Το καταλαβαίνεις; Δεν υπάρχει.

ΑθανασίουΕίστε άσχετος… 

Νωρίτερα ο Βολιώτης βουλευτής κατηγόρησε τον γιατρό συνδικαλιστή – προέδρου του «Αγίου Σάββα» Κώστα Καταραχιά για προπηλακισμό του ιδίου, όταν προσπάθησε να διατυπώσει τις απόψεις του.

Να σημειωθεί οτι στο τέλος της ομιλίας του Κ. Μαραβέγια, ο βουλευτής δέχθηκε τα χειροκροτήματα των δύο βουλευτών της περιοχής Χ. Μπουκώρου και Θ. Λιούπη.

Περισσότερα Εδω