Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο Πάνος Βλάχος μετά την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη όπου τραγούδησε στη σκηνή για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε. (Δες εδώ βίντεο)

Ο γνωστός καλλιτέχνης, κατά τη διάρκεια της μουσικής βραδιάς, τραγούδησε στίχους: «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» και στο διαδίκτυο ξέσπασαν αντιδράσεις που τον ανάγκασαν να προχωρήσει σε ανάρτηση- απάντηση

Ο Άρης Πορτοσάλτε θα προχωρήσει σε νομικές κινήσεις κατά του Πάνου Βλάχου και το ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 12/2 στην εκπομπή «Σήμερα».

«Δεν ήξερα τίποτα και όταν μου το έστειλαν το βίντεο… Για αυτό έγραψα “στείλτε μου το βίντεο”. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο καθόλου. Χιούμορ με προτροπή σε φόνο για μένα δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη. Θα πάμε ενώπιων της δικαιοσύνης. Δεν κατάλαβα. Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου;

Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός. Θα έρθει κάποιος και θα πει “δολοφονήστε αυτόν;” Ποιος είναι αυτός; Και δε θα πάμε στη δικαιοσύνη; Πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μια άλλη καλλιτέχνης που προέτρεπε “να τους φάμε”. Τώρα έχουμε αναβάθμιση και πήγαμε στη δολοφονία. Ο σάκος συνιστά δολοφονία. Είναι ο μαύρος σάκος. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που λένε είμαι αριστερός και φαίνεται πως την ανακούφιση για την υποκριτική τους αντίληψη, τη βγάζουν σε μίσος, βία και φόνο.

Η τραγωδία για μένα είναι πως την ώρα που αυτός ο άνθρωπος προτρέπει σε φόνο, ένα κομμάτι της νεολαίας μας ψυχαγωγείται από τη δολοφονία. Κρατάνε τέμπο στον καλλιτέχνη. Ακούγεται ένας στίχος που έχει μέσα προτροπή σε φόνο. Εμείς κάνουμε πολιτική κριτική. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου; Αν είναι να έρθει κάποιος της Αριστεράς από έξω να ρωτάω», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Δες επίσης: Πάνος Βλάχος: Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για τους στίχους του – «Βάλτε με και μένα μέσα στον σάκο»

Περισσότερα Εδω