«Χριστουγεννιάτικο δώρο στη μεγάλη φοροδιαφυγή» χαρακτήρισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, το φορολογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στηρίζοντας τις δίκαιες αντιδράσεις εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, στηλίτευσε «τη συλλήβδην αήθη στοχοποίηση πολυπληθών κοινωνικών ομάδων ως δήθεν φοροφυγάδων, δηλαδή την επιστράτευση του παλιακού αυταρχικού δόγματος  “διαίρει και βασίλευε”, με τη δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών διχασμού των πολιτών».

Η Ε. Λιακούλη υπενθύμισε τη διάταξη του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αρχή της φορολογικής ισότητας, ήτοι την συνεισφορά των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, καθώς και την απόσταση αυτής από την «αμείλικτη ελληνική πραγματικότητα».

«Για ποια φορολογική δικαιοσύνη συζητούμε, όταν η φοροδιαφυγή ανέρχεται τουλάχιστον στα 10 δις; Όταν ο Λαός επιβαρύνεται με την έκτη υψηλότερη φορολογία έμμεσων φόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Όταν η Ν.Δ. πέντε χρόνια “κόβει και ράβει” ακραίες φοροαπαλλαγές μόνο προς όφελος των ολιγαρχών, καταδικάζοντας τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία στη μιζέρια των κουπονιών και των καλαθιών; Όταν ο κ. Μητσοτάκης “ξεθάβει” από το παρελθόν την οριζόντια τεκμαρτή φορολόγηση, ανεξαρτήτως εσόδων και εξόδων, “χαρατσώνοντας” τους αδύναμους, για να δώσει “συγχωροχάρτι” στη μεγάλη φοροδιαφυγή;» περιέγραψε με έμφαση.

«Χριστουγεννιάτικο δωράκι στη μεγάλη φοροδιαφυγή, είναι αυτό το Νομοσχέδιο. “Κουκούλωμα” σε εκείνους που βγάζουν “μαύρα” σε ύψος υψηλότερο από το τεκμαρτό όριο, για να δηλώσουν ότι δήθεν πιάνουν μόνο το τεκμαρτό, και έτσι να γλυτώσουν τον έλεγχο. Τέτοια γενναιοδωρία, τέτοια απλοχεριά, τέτοια δώρα προς τα μεγάλα συμφέροντα από την Κυβέρνηση, στην υγειά των “κορόιδων”.  Γιατί “κορόιδα” θεωρείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες που αφιέρωσαν τα νιάτα τους σπουδάζοντας και τώρα λιώνουν “σόλες” στους δρόμους ολημερίς, ιδρώνοντας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Τους μικρομεσαίους που αγωνίζονται να αναστήσουν την οικογένειά τους με ψηλά το κεφάλι. Όσους παλεύουν στα περίπτερα, στα ταξί, στους πάγκους των λαϊκών αγορών, στα μικρά μαγαζάκια της περιφέρειας, στα δύσκολα πόστα μιας κοινωνίας που ασφυκτιά υπό τα δεσμά της ακρίβειας. Όλοι αυτοί για εσάς είναι τα “κορόιδα”, που παραμυθιάσατε προεκλογικά και τώρα κυνικά “δαιμονοποιείτε”, απαντώντας πως “μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”» υπογράμμισε.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα στην Κυβέρνηση «που είναι στο προεκλογικό σας πρόγραμμα, ο οριζόντιος κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες; Μήπως μετά τις λέξεις “σταθερά, τολμηρά, μπροστά” είχατε ξεχάσει και τη λέξη “φορομπηχτικά”;».

Καταλόγισε δε στη Ν.Δ. ότι «στήσατε φορολογικά “σκιάχτρα” στην προεκλογική περίοδο, διαδίδατε παραμύθια για να τρομάξετε το εκλογικό σώμα με “δράκους” που θα “κατέκαιγαν” την κοινωνία με νέους φόρους, για να αποδειχθεί τελικά πως ο μόνος “δράκος” ήσασταν εσείς οι ίδιοι! Επιτεθήκατε λυσσαλέα στο ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, παραποιούσατε ξεκάθαρες αξίες, θέσεις και προτάσεις φορολογικής δικαιοσύνης, για να έρθετε να υλοποιήσετε εσείς τα ψέματα που εκτοξεύατε εναντίον μας».

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η Βουλευτής Λάρισας εξαπέλυσε “πυρά” στην Κυβέρνηση για «συνεχείς αυτό-αναιρέσεις». Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «διαψεύδετε οι ίδιοι το δήθεν μεγαλύτερο κυβερνητικό σας επίτευγμα, το πολυδιαφημισμένο ψηφιακό Κράτος. Τζάμπα τόσες φιέστες, παραδέχεστε ότι έχετε κάνει μια ψηφιακή “τρύπα” στο νερό. Ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αξιοποιήσετε τις τεχνολογικές δυνατότητες εντοπισμού της φοροδιαφυγής. Δεν απαντάτε, επίσης, ποιος ξαφνικά θα φέρει εις πέρας χιλιάδες ελέγχους όσων δηλώσουν κάτω από το αυθαίρετο τεκμαρτό όριο. Πως άραγε “μαγικά” η υποστελεχωμένη ΑΑΔΕ θα “κλωνοποιήσει” τους υπαλλήλους της, για να βρεθούν σε κάθε μπακάλικο και καφενεδάκι της περιφέρειας».

Συμπερασματικά, η Γραμματέας της Κ.Ο. τεκμηρίωσε ότι «το Ν/Σ “στρώνει το χαλί” στη φοροδιαφυγή, ωθεί στην αδήλωτη εργασία» και, αντιθέτως, παρουσίασε εκτενώς τις ολοκληρωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για φορολογική δικαιοσύνη, καλώντας την Κυβέρνηση να τις αποδεχτεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω