Για “ακόμα μια χαμένη ευκαιρία” κάνουν λόγο οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές (ΑΔΗΚ) Λάρισας σε ανακοίνωσή τους αναφορικά με το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, για το οποίο, όπως τονίζει ” η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων για το μόνο που πραγματικά ενδιαφέρεται, είναι η εκλογική τους δύναμη και η παραμονή στις καρέκλες”. Ειδικότερα και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

“Από την Δευτέρα, 1/7/2024 και μέχρι την Πέμπτη, 4/7/2024 διεξήχθη στην Αθήνα το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, ένα συνέδριο καθοριστικό για την πορεία του κλάδου για την επόμενη διετία. Δυστυχώς, αποδείχθηκε από τα όσα διαδραματίσθηκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ότι η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων για το μόνο που πραγματικά ενδιαφέρεται, είναι η εκλογική τους δύναμη και η παραμονή στις καρέκλες της ΟΛΜΕ των ίδιων συνδικαλιστών που για χρόνια κατέχουν τις θέσεις και έχουν οδηγήσει με τις αποφάσεις τους συναδέλφους να απέχουν από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Καμία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καμία συζήτηση για τις θέσεις της ΟΛΜΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί. Ζητήθηκε από τις παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για να γίνουν, εφόσον ψηφιστούν από τους συνέδρους, θέσεις της ΟΛΜΕ. Η παράταξή μας, έχοντας έτοιμες τις θέσεις και τις προτάσεις μας αν και δυσκολεύτηκε αρκετά να τις παραδώσει στο προεδρείο από τα προσχώματα που συνάντησε, τελικά τις κατέθεσε ευελπιστώντας να τεθούν προς ψήφιση στην ολομέλεια του συνεδρίου. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις προτάσεις οι οποίες πλειοψήφησαν στην 5μελή επιτροπή θέσεων, όταν μπήκαν προς ψήφιση θέσεις και ψηφίσματα των παρατάξεων και των συνέδρων, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ αρχικά και στη συνέχεια των ΣΥΝΕΚ αποχώρησαν από την αίθουσα, όταν διαπίστωσαν ότι απουσίαζαν πάρα πολλοί σύνεδροι – μέλη τους και έτσι δεν είχαν την πλειοψηφία σε αντίθεση με τις παρατάξεις της ΑΣΕ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που όλα τα μέλη τους ήταν παρόντα. Έτσι, ελλείψει απαρτίας (< 50% των συνέδρων) δεν μπόρεσε να τεθεί σε ψηφοφορία καμία πρόταση ή ψήφισμα με τις θέσεις του κλάδου. Θα το διαπιστώσετε από τις ανακοινώσεις τις ΟΛΜΕ για τα αποτελέσματα του

συνεδρίου στις οποίες θα υπάρχουν μόνο οι προτάσεις που πλειοψήφησαν στην 5μελή επιτροπή θέσεων!!!! Προφανώς οι σύνεδροι-μέλη της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν από το να παραβρίσκονται στην αίθουσα, όπως εσείς τους στείλατε να κάνουν. Άλλη μία φορά λοιπόν λήγει ένα συνέδριο χωρίς να μπορέσουν να ληφθούν αποφάσεις για τις θέσεις του κλάδου, αποφάσεις που εσείς με την ψήφο σας θεωρείτε ότι πρέπει να ληφθούν και αφορούν το μέλλον του κλάδου. Τις αποφάσεις πλέον θα τις παίρνουν οι λίγοι, οι εκλεκτοί που θα αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, έχοντας πάντα το αλάθητο του ¨Πάπα¨.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, ημέρα εκλογών, όλοι ήταν παρόντες, για την εκλογική διαδικασία, για να πάρουν τις πολυπόθητες θέσεις στα όργανα της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η παράταξή μας, όπως είχαμε δεσμευτεί κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, ήρθε σε συνεννόηση με την συνδικαλιστική παράταξη Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ Πιερίας (η ΚΕΕ είναι η συνδικαλιστική παράταξη που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην ΕΛΜΕ Πιερίας, ως ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη) και κατεβάσαμε ενιαίο ψηφοδέλτιο έχοντας κοινές θέσεις και προτάσεις για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θεμάτων. Η κοινή αυτή προσπάθεια απέδωσε την εκλογή ενός αντιπροσώπου για την ΑΔΕΔΥ. Δώσαμε την μάχη μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου οι αναχρονιστικές συνδικαλιστικές αντιλήψεις επικράτησαν και πάλι. Δημιουργήσαμε συμμαχίες με άλλες εκσυγχρονιστικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, που συνεχώς εμφανίζονται στα συνδικαλιστικά δεδομένα των ΕΛΜΕ, με κύριο σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Με την δική σας ενεργή συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, για να αλλάξουν οι παλαιοσυνδικαλιστικές νοοτροπίες και να ασχοληθούμε ως ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Για την ενημέρωσή σας, παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. και Ε.Ε. της ΟΛΜΕ και για την ΑΔΕΔΥ.

Για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. της ΟΛΜΕ

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, για την ανακοίνωση από την πλευρά της πολιτείας για διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2024-25. Οι διορισμοί αυτοί σίγουρα δεν λύνουν το πρόβλημα με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, όμως είναι προς την σωστή κατεύθυνση και όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε να γίνουν περισσότεροι διορισμοί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω